Home Belg doet zijn betalingen op het werk

Nieuws van Zoomit

3/2/2017 - Zoomit bestaat 10 jaar en maakt zijn intrede op de B2B-markt

Isabel Group viert dit jaar het tienjarig bestaan van zijn elektronische facturatieplatform Zoomit. In het afgelopen decennium groeide het platform uit tot een gevestigde waarde in de elektronische afhandeling van facturen voor consumenten. Vandaag liggen ambitieuze plannen op tafel die Zoomit moeten toestaan de stap te zetten naar elektronische facturatie voor bedrijven.  

Lees het volledige persbericht >

31/08/2015 - 1 op 3 belastingafrekeningen digitaal

Tax-on-web wint aan populariteit. Nadat vorig jaar voor het eerst een daling werd vastgesteld van het aantal gebruikers in Tax-on-web door de vereenvoudigde aangifte, wist het platform dit jaar weer een stijging te noteren. In totaal nam het aantal gebruikers toe met zo’n 5,5%. Dit jaar koos 1 op de 3 Tax-on-web gebruikers er voor om zijn of haar belastingafrekening elektronisch in Zoomit te ontvangen, goed voor een totaal van 468.680 personen.

Lees het volledige persbericht >

05/06/2015 - E-invoicing: consument heeft altijd de keuze

Volgens Zoomit hebben consumenten altijd de keuze om hun facturen al dan niet elektronisch te ontvangen. Daarmee reageert de gratis dienst van Isabel op de recent gelanceerde sensibiliseringscampagne van de vakbonden, de Gezinsbond, Enéodie en Test-Aankoop. “De cijfers uit ons eigen onderzoek weerleggen bovendien duidelijk de kritiek dat oudere gebruikers minder interesse hebben in - of overweg kunnen met elektronische facturen”, zegt Bart Vandesompele, woordvoerder van Zoomit.

Lees het volledige persbericht >

25/11/2014 - Eén op zes Zoomit-gebruikers betaalt facturen mobiel

De Belg heeft de weg naar Mobile Banking gevonden. Zoomit, de gratis dienst in Internet en Mobile banking waarmee de consument facturen snel en gemakkelijk afhandelt, stelt vast dat één gebruiker op zes zijn facturen mobiel betaalt. Dit betekent een marktpenetratie van 16% op amper een jaar tijd. ‘Mobile Banking is een succes. De applicaties worden steeds rijker en de banken ontwikkelen ze met de eindgebruiker in het achterhoofd’, aldus Christian Luyten, woordvoerder van Zoomit.

Lees het volledige persbericht >

26/08/2014 - Belg doet zijn betalingen op het werk

De Belg voert zijn betalingen uit op het werk Uit de gebruikscijfers blijkt dat de Belg zijn facturen voornamelijk betaalt tijdens de werkuren. In totaal gebeurt maar liefst 79% van alle betalingen tijdens de werkweek, goed voor zo’n 109 877 betalingen per werkweek.

Lees het volledige persbericht >

18/7/2014 - 30% Tax-on-Web gebruikers rekent af via Zoomit

Ondanks de invoering van het voorstel van de vereenvoudigde aangifte kon Zoomit toch een stijging van 7% noteren. Dit jaar koos één op drie Tax-on-Web gebruikers er voor om zijn of haar belastingafrekening elektronisch in Zoomit te ontvangen, goed voor een totaal van 400.780 personen.

Lees het volledige persbericht >

14/7/2014 - Zoomit maakt Mobile Banking volwassen

Zoomit maakt Mobile Banking volwassen
Mobile Banking wordt nu volwassen en introduceert een volledig nieuwe gebruikerservaring. De nieuwe banking apps bevatten immers Zoomit zodat de gebruikers van overal hun facturen kunnen bekijken, beheren en betalen in een handomdraai. De consument streeft immers steeds meer gebruikscomfort na en wil geen tijd meer verliezen met paperassen en betalingen.

Lees het volledige persbericht >

19/12/2013 - Zoomit groeit met meer dan 30 procent in 2013

In 2013 groeide de Zoomit-dienst met 32 procent. Het gebruiksgemak, de traceerbaarheid en de veiligheid van de betaaltransacties en de milieuvriendelijkheid zorgen ervoor dat elektronische facturatie volgend jaar zal uitgroeien tot de norm voor de verzending van facturen en documenten. Het ganse Zoomit-team dankt de gebruikers voor hun steun.

Lees het volledige persbericht >

8/10/2013 - Minister Chastel en Zoomit tekenen protocol voor de promotie van de elektronische facturatie.

Minister van de Administratieve Vereenvoudiging Olivier Chastel juicht de ondertekening van drie protocollen voor het promoten van de elektronische facturatie toe. Deze drie protocollen werden vanavond tijdens de algemene vergadering van Agoria ICT ondertekend.

De Europese Unie wenst tegen 2020 van de elektronische facturatie de meest gebruikte facturatiewijze te maken. De Belgische Regering wil de ondernemingen aanmoedigen zich hiervoor voor te bereiden: de elektronische facturatie vereenvoudigt het leven en vermindert de administratieve lasten en de kosten voor de behandeling van de traditionele papieren facturen.

In een protocol ondertekend met de DAV engageren de e-Invoicing Service Providers (ESP) en de Belgian Business Software Providers (BBSP) zich ertoe om een standaard voor de gegevensuitwisseling te bepalen waarmee de overdracht van de elektronische facturen tussen elkaar vlotter zal kunnen verlopen. Zoomit tekende natuurlijk mee!

 

2/8/2013 - Bijna 400.000 belastingplichtigen opteren voor Zoomit

Bijna 400.000 belastingplichtigen opteren ervoor om aanslagbiljet via Zoomit te ontvangen.

Sinds 2012 kunnen belastingplichtigen bij het indienen van hun belastingaangifte vragen om hun aanslagbiljet te ontvangen via Zoomit. Vorig jaar was dit meteen een succes: ruim 253.000 belastingplichtigen tekenden hierop in. Dit jaar werden reeds 391.433 aanvragen gedaan. Dit is een stijging van meer dan 50% ten aanzien van het reeds succesvolle resultaat van 253.000 aanvragen van vorig jaar. Het betreft belastingplichtigen die ofwel via Tax-on-Web of via My Minfin hebben aangegeven dat ze hun aanslagbiljet willen ontvangen via Zoomit. 

Zoomit is een gratis dienst, inbegrepen in internet-banking, waarmee u snel en gemakkelijker uw facturen, betalingen en kredietnota’s kan beheren. Sinds 2012 werkt de FOD Financiën hiermee samen voor wat het beheren van het aanslagbiljet betreft. Tot vorig jaar gold Zoomit enkel voor burgers, vanaf dit jaar staat het ook open voor mandatarissen.

Minister Geens: “Het proces van belastingaangifte wordt steeds eigentijdser”. Dat bijna 400.000 belastingplichtigen ervoor opteren om hun aanslagbiljet via Zoomit te ontvangen en te beheren, is een mooi succes en opnieuw een voorbeeld van hoe we met de modernisering van het proces van belastingaangifte inspelen op reële behoeftes”

27/6/2013 - Consumenten willen digitale facturen op één plek

Nederlandse consumenten willen alle digitale facturen bij voorkeur op één plek ontvangen, betalen en beheren.

Ze willen liever niet voor verschillende facturen op verschillende websites inloggen. Men vindt het omslachtig om al die verschillende websites te moeten bezoeken en het wordt vervelend gevonden om voor iedere website andere inloggegevens te moeten onthouden. Wijzer in Geldzaken liet ruim 500 Nederlanders tussen 18 en 80 jaar ondervragen om te onderzoeken of consumenten het gevoel hebben dat ze overzicht en inzicht hebben in hun financiële zaken. Uit dit onderzoek komen nog enkele andere belangwekkende resultaten naar voren:

 • Een derde van de respondenten ontvangt facturen liever digitaal en betaalt die facturen sneller.
 • Bij een derde van de respondenten raken facturen via e-mail vaak zoek tussen alle andere e-mails.
 • Met name 25 tot 34 jarigen willen één persoonlijke omgeving op internet waar alle facturen binnenkomen.

Het platform Wijzer in Geldzaken is een initiatief van het Ministerie van Financiën. Het wijst burgers de weg naar betrouwbare informatie over financiële zaken. De informatie, tips en hulpmiddelen van Wijzer in Geldzaken helpen particulieren om hun financiën beter op orde krijgen.

23/5/2013 - Nieuwe Zoomit-schermen positief onthaald

De gebruikers houden van de nieuwe schermen en belonen ze met een mooie score van 7,5 op 10. Ze vinden de nieuwe schermen mooier, makkelijker, en sneller om documenten af te handelen. Dat is wat een enquête bij 400 Zoomit-gebruikers heeft aangetoond.

23/4/2013 - Nieuwe look voor Zoomit-schermen: duidelijkheid troef!

Tussen april en september krijgen uw Zoomit-schermen een nieuwe look. Zoomit wordt zo overzichtelijker, gebruiksvriendelijker en duidelijker. Minder kliks om bij de juiste informatie te geraken. Deze banken zijn nu reeds overgestapt op de nieuwe Zoomit-schermen:

 • AXA
 • Belfius
 • BNP Paribas Fortis
 • CRELAN
 • CPH
 • Deutsche Bank
 • Keytrade Bank
 • ING
 • Record Bank

Nieuwigheden samengevat:

 • schermen en e-mails van Zoomit worden duidelijker en overzichtelijker
 • nieuwe documenten en nieuwe verzenders in Zoomit verschijnen vetgedrukt
 • verplicht e-mailadres: een berichtje bij ieder nieuw document in Zoomit
 • enkel documenten van aanvaarde leveranciers worden getoond

 

 

7/3/2013 - Vlaamse Belastingdienst gestart met Zoomit

Betaal nooit geen belastingen meer! Toch niet zonder Zoomit. Uw aanslagbiljet voor de verkeersbelasting, de onroerende voorheffing, de leegstandheffing bedrijfsruimten en de planbatenheffing zijn nu ook in Zoomit terug te vinden op eenvoudige aanvraag bij de Vlaamse Belastingdienst. 

 

 

 

25/2/2013 - Zoomit mobile op iPhone, iPad en Android

De mobiele Internet Banking-toepassing "Easy Banking" van BNP Paribas Fortis biedt voortaan toegang tot Zoomit. Gebruikers kunnen zo facturen en betalingen snel en makkelijk afhandelen, waar ze zich ook bevinden.

       

29/08/2012 - 246 598 aanslagbiljetten via Zoomit

246 598 burgers kozen ervoor om hun aanslagbiljet of belastingafrekening elektronisch, via Zoomit,  in hun internetbanking  te ontvangen. Dit stemt overeen met  een vijfde van de burgers die hun aangifte zelf via Tax-on-web indienen.

Sinds 2012 biedt Tax-on-web de belastingplichtige  de mogelijkheid om Zoomit te gebruiken en via mail op de hoogte te worden gebracht van de ontvangst van het aanslagbiljet in Internet Banking.